Activity

 • Freelancer Adory posted an update 1 month, 1 week ago

  Lisää vinkkejä esseen loistamiseen

  Voit kirjoittaa esseen, ellei sinulla ole aavistustakaan siitä, mistä kirjoittaa. Aivoriihi on prosessi, jossa keksit esseen aiheen. Sinun on yksinkertaisesti istuttava ja ajateltava ideoita tässä vaiheessa.

  referaatti

  Kirjoita muistiin kaikki, mitä mieleesi tulee, koska voit aina kaventaa niitä myöhemmin.

  Käytä ryhmittelyä tai ajatuskartoitusta aivoriihiin ja keksi essee-idea. Tähän sisältyy aiheen tai idean kirjoittaminen paperin keskelle ja aiheeseen liittyvien ideoiden kuplien (pilvien tai klustereiden) luominen sen ympärille.

  Aivoriihi voi olla hieno tapa kehittää aihetta syvällisemmin ja tunnistaa yhteydet aiheen eri puolien välillä.

  Kun sinulla on luettelo mahdollisista aiheista, on aika valita paras, joka vastaa esseesi kysymykseen. Haluat valita aiheen, joka ei ole liian leveä eikä liian kapea.

  Jos sinulle annetaan tehtävä kirjoittaa yksi sivuinen essee, olisi aivan liikaa kirjoittaa "Yhdysvaltojen historiasta", koska se voisi täyttää kokonaiset kirjat. Sen sijaan voit kirjoittaa tietystä tapahtumasta Yhdysvaltojen historiassa: ehkä allekirjoittamalla itsenäisyysjulistuksen tai kun Columbus löysi Amerikan.

  Valitse paras aiheidee luettelostasi ja aloita eteenpäin kirjoittamalla essee. Mutta ennen kuin siirryt eteenpäin, ota huomioon nämä aiheet välttääksesi.

  Seuraavaksi on tärkeää antaa asiayhteys, joka auttaa lukijaasi ymmärtämään argumenttisi. Tähän voi sisältyä taustatietojen antaminen, yleiskatsaus tärkeästä akateemisesta työstä tai aiheesta käytyistä keskusteluista ja vaikeiden termien selittäminen. Älä anna liian paljon yksityiskohtia johdannossa – voit tarkentaa sitä esseen rungossa.

  Vaikka se saattaa tuntua ajanhukalta – varsinkin kokeissa, joissa aikaa on vähän – on melkein aina parempi ajatella vähän ennen esseen aloittamista. Tämän pitäisi auttaa sinua löytämään parhaat tukevat ideat – eikä vain ensimmäiset, jotka tulevat mieleen – ja sijoittamaan ne esseeisi vastaavasti.

  referaatti

  Paras tukeva ideasi – se, joka tekee vahvimmin tapauksesi ja samanaikaisesti, josta sinulla on eniten tietoa – pitäisi mennä ensin. Jopa parhaiten kirjoitetut esseet voivat epäonnistua tehottomasti sijoitettujen argumenttien takia.