Activity

 • Freelancer Adory posted an update 1 month, 1 week ago

  Kuinka kirjoittaa täydellinen essee yliopistoon

  Essiesi rungossa esität väitöskirjaasi tukevia argumentteja, annat todisteita ja kehität ideoitasi. Sen tarkoituksena on esittää, tulkita ja analysoida tietoja ja lähteitä, jotka olet kerännyt väitteesi tueksi.

  Perustekstin pituus

  essee

  Rungon pituus riippuu esseen tyypistä. Keskimäärin runko on 60–80% esseestäsi. Lukion esseelle tämä voi olla vain kolme kappaletta, mutta tutkinnon suorittaneelle 6000 sanan esseelle runko voi viedä 8–10 sivua.

  Kappaleen rakenne

  Jotta essee olisi selkeä, on tärkeää järjestää se kappaleiksi. Jokaisen kappaleen tulisi keskittyä yhden pääkohdan tai idean ympärille.

  Tuo ajatus on esitetty aihe-lauseessa. Aihelauseen tulisi yleensä johtaa edelliseen kappaleeseen ja esitellä tässä kappaleessa esitettävä asia. Siirtymäsanoilla voidaan luoda selkeät yhteydet lauseiden välille.

  Esitä aihepiirin jälkeen todisteita, kuten tietoja, esimerkkejä tai lainauksia asiaankuuluvista lähteistä. Muista tulkita ja selittää todisteet ja osoittaa, kuinka ne auttavat kehittämään yleistä argumenttiasi.

  Tavoitteena vaihtelu

  Lausekkeet ja vaihtelevan monimutkainen sanasto ovat yksi tehokkaan kirjoittamisen tunnusmerkeistä. Kun kirjoitat, yritä välttää samojen sanojen ja lauseiden käyttämistä uudestaan ​​ja uudestaan. Sinun ei tarvitse olla kävelevä sanasto, mutta pieni varianssi voi saada saman idean kimaltelemaan.

  Jos sinulta kysytään "rahasta", voit kokeilla "rikkautta" tai "rikkautta". Samalla vältä lauseiden alkujen aiheen "aihe + verbi + suora esine" tylsää mallia. Vaikka esimerkkejä tästä on vaikeampi antaa, pidä kirjoitustamme tässä artikkelissa yhtenä suurena esimerkkinä lauseen rakenteen vaihtelusta.

  Seuraava vaihe on hahmotella, mistä aiot kirjoittaa. Tämä tarkoittaa sitä, että haluat piirtää paperin luurangon. Suunnittelun kirjoittaminen voi auttaa varmistamaan, että paperisi on looginen, hyvin järjestetty ja sujuva. Jos olet saanut tehtäväksi argumentatiivisen esseen, tässä on paras argumentti-esseen luonnoksen kaava.

  kandidaatin tutkielma

  Aloita kirjoittamalla väitöskirjan yläreunaan ja kirjoita sitten jokaiselle sen alapuolelle kappaleen aihe. Tämä tarkoittaa, että sinun pitäisi tietää tarkalleen, mistä kussakin kappaleessasi tulee olemaan, ennen kuin kirjoitat ne.

  Älä sekoita liikaa ideoita kussakin kappaleessa, tai lukija voi hämmentyä.

  Varmista, että kappaleiden välillä on siirtymiä, jotta lukija ymmärtää, miten paperi kulkee ideasta toiseen.

  Täytä jokaisen kappaleen alla tutkimuksesi tosiasiat. Varmista, että jokainen kappale liittyy takaisin opinnäytteeseesi ja luo yhtenäisen, ymmärrettävän esseen.